Repülőjegy-kereső.com

Utazási információk repüléshez

A repülőn történő utazásnak van néhány fontos szabálya, melyekkel nem árt megismerni az utazás előtt.

Érkezés a repülőtérre, check in

Érdemes a felszállás előtt 1-1,5 órával korábban kiérni a repülőtérre, mivel a check in és a biztonsági ellenőrzés ideje változó. Indulás előtt érdemes áttanulmányozni a légitársaság utazási információit, mivel ezek eltérőek lehetnek. Így elkerülhető, hogy a reptéren derüljön ki, hogy a poggyászunk túl nagy, túl súlyos, esetleg olyan dolgokat tartalmaz, amelyeket nem vihetünk magunkkal.
A repülőtéren könnyen megtalálható, melyik pultnál tudjuk a check in-t lebonyolítani, de ha kérdésünk, problémánk van, a legtöbb légitársaság információs pulttal is jelen van, kérdezzünk bártan. Vannak légitársaságok, akik online check in automatával is jelen vannak a repülőtereken, itt egyszerűen, gyorsan, és sorbanállás nélkül tudjuk érvényesíteni jegyünket.

Poggyásszal kapcsolatos információk

A légitársaságok előre meghatározzák a repülőgépre vihető poggyászok méretét és súlyát. Ezek uticéltól és légitársaságtól függően változóak lehetnek. A részletekről érdemes a légitársaságnál érdeklődni. Általánosságban elmondható, hogy a poggyászok összsúlya 20 kg lehet utasonként, amelyből a kézi poggyászént a feldélzetre vihető 1 datab maximum 5 kg-os táska lehet 55x40x20 cm-es méretben.

Azokat a dolgokat, melyre utazás során szükségünk lehet, célszerű a kézipoggyászunkban felvinni, ám fontos, hogy a biztonsági előírásoknak megfelelően tegyük azt. A kézipoggyászokra vontakozó általános szabályok:

– Folyadékot csak 100 ml-es vagy ennél kisebb üvegben vihet a fedélzetre. (ez nem csak innivalóra, hanem aerosolokra, fogkrémekre, arcszeszekre, és egyéb gélekre, krémekre is vonatkozik)
– Egynél több üveget is vihet magával, amennyiben az befér egy 1 literes átlátszó műanyag tasakba.
– Egy utas csak egy műanyag zacskót vihet magával.
– A tasaknak átlátszónak kell lenni, és újra zárhatónak.
– Vágó-, szúró-eszközt, sprayt, tűzgyújtásra alkalmas eszközt, valamint lőfegyvert a fedélzetre vinni tilos.
– A repülőgépen nem használható mobiltelefon, tv-rádió, és a távirányítós eszközök.
– Csak utazó magasságban használhatók a laptopok, fényképezőgépek, videókamerák, számítógépes játékok.

Az utazáshoz részletes információkat az Új Európai Uniós biztonsági előírások a repülőterekendokumentum tartalmaz.

Amennyiben kérdése van vagy további információkra lenne szüksége repülésével kapcsolatban, forduljon bártan légitársaságához.

Rólunk

Online repülőjegy kereső és foglaló portál, hogy Ön is a legjobb ajánlatok közül válogathasson.
Válassza ki nálunk fapados vagy hagyomámyos repjegyét.

Hirdetés